Blekerij

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Blekerij

Beschrijving

Gedeelte van voormalige blekerij, thans arbeiderswoning. Enkelhuis van drie traveeën en anderhalve bouwlaag onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen) met hanggoot, uit het tweede kwart van de 19de eeuw. Witgekalkte bakstenen lijstgevel op grijsbeschilderde plint. Rechthoekige muuropeningen op begane grond. Oeil-de-boeufs in vlakke omlijsting op halve verdieping. Rechts lagere bijbouw met spoor van korfboogvormige koetspoort thans onder ijzeren I-balk.

Rechts, gebouw (nok loodrecht op de straat) met spoor van dichtgemetselde rondboogvensters met radverdeling, in de straatgevel.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi