Dorpswoningen gedateerd 1866

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoningen 1866

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Dorpskom Wulveringem

Beschrijving

Twee breedhuizen van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen), van 1866 volgens jaarsteen in linker zijpuntgevel van nummer 52.

Verankerde baksteenbouw. Respectievelijk getoogde en rechthoekige muuropeningen onder strekse latei; grote roedeverdeling; luiken op de begane grond; deuren met tweedelig bovenlicht en gestrekte tussendorpel. Gootlijst op consooltjes en tandlijst. Linker zijpuntgevel van nummer 52: rondboognisje met Mariabeeld, rondboogvormige zoldervensters met kleine roede-, en radverdeling in het boogveld, en soortgelijke benedenvensters als straatgevel.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi

Aanvullende informatie

Het parement van nummer 52 onderging aanpassingen, onder andere de gevelniskapel en rondboogvormige zoldervensters in de linker zijgevel zijn niet langer bewaard.