Hoekhuis in neotraditionele stijl

Beschrijving

Hoekhuis in neotraditionele stijl van 1925 (gevelsteen) naar ontwerp van architect H. Vanden Broucke; twee bouwlagen onder mansardedak (kunstleien) voorzien van twee dakkapellen. Baksteenbouw met natuurstenen speklagen. Korfbogige winkelvensters. Afgeschuinde hoektravee boven de schouderboogdeur uitkragend tot een erker en hoger opgaand in een dakvenster onder schilddak met ijzeren nokhek. Gevel bekroond door gekorniste kroonlijst met modillons.

Auteurs: Demey, Anthony

Aanvullende informatie

In vergelijking met de inventaristekst van 1981 is de daknok verdwenen en is de kroonlijst aangepast.

• Informatie van IOED Erfpunt (november 2021).