Hoekhuis De Ton

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoekhuis De Ton

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Stadskern Lokeren

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoekhuis De Ton van 1910

Beschrijving

Hoekhuis zogenaamd De Ton van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen), van 1910 (gevelsteen). Afgeschuinde hoektravee, de tweede travee iets vooruitspringend en bekroond door een in- en uitzwenkende top met voluten van natuursteen. Rechthoekige bovenvensters onder I-latei en rond- tot korfbogig blind boogveld. Tweede travee met Serliaans drielicht met klein, gebogen smeedijzeren borstwering en hoektravee met gevelstenen waarop jaartal en huisnaam. Begane grond opengewerkt tot moderne winkelpui.

Auteurs: Demey, Anthony