Burgerhuizen ontworpen door Jules Lippens

Rijhuizen in art-decostijl, gesigneerd architect J. Lippens en daterend van 1926.

Nummer 131 in baksteenbouw met geschilderde cementering. Markant rechter zijrisaliet, boven de gecementeerde onderbouw afgelijnd door versierde bakstenen pilasters met boven de kroonlijst uitstekende gecementeerde topstukken. Gebogen erker met bekronend balkon; mijterboogvormig drielicht met bekronende versierde fries, bovenlichten met glas in lood. Smalle deurtravee met rondboogdeur in versierde gecementeerde omlijsting.

Nummer 133 met volledig gecementeerd parement en gevelbrede erker met balkon op de bel-etage. Drielicht op de bovenste verdieping onder bloemenguirlandes.

• Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1926/A/1, 1926/A/7.