• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

• is aangeduid als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Hoeve met erf

• omvat de aanduiding als beschermd monument Hoeve: boerenwoning

Beschrijving

Zeer laag hoevetje op de hoek met de Voskenslaan, gelegen in een omhaagde tuin en toegankelijk via een houten hek.

Boerenhuisje van heden vier en vier traveeën met één bouwlaag en zadeldak (Vlaamse pannen, nok evenwijdig met de straat) met linker aanbouwsel onder schilddak en haakse achterbouw onder snijdend zadeldak, daterend uit eerste helft 19de eeuw. Voorgevel uitziend op geplaveid en gekasseid erf. Verankerde, gewitte gevels op gepikte plint. Rechthoekige beluikte vensters met tegeldorpels. Rechthoekige deur met bekronend dakvenstertje onder zadeldak. Rechts deuren naar de stallen onder eenzelfde dak.

Ten zuiden (evenwijdig met het woonhuis) recentere aanhorigheden zonder noemenswaardigheden.