Goddelijke Zaligmakerkapel

Beschrijving

De kapel van de Goddelijke Zaligmaker aan de Onze-Lieve-Heerbron is gebouwd in 1876 als een fraaie neogotische nisvormige kapel, voorzien van een smeedijzeren afsluiting. Ze vormt de eerste halte op het tracé van de vermaarde bedevaartprocessie. De bron is een veertigtal meter van de kerk gelegen.

• WAUTERS A. 1875: Géographie et histoire des communes belges. Arrondissement de Louvain. Canton de Tirlemont. 1., Brussel, 52-68.
  • VAN EECKHOUDT L. 1986: Een wandeling door het dorp Hakendover in Oost-Brabant, 162-167.
  • VAN EECKHOUDT L. 1990: Het Dertienmaal te Hakendover in Oost-Brabant, 13-52.

Bron: Onroerend Erfgoed Vlaams-Brabant, Beschermingsdossier DB000087, Dorpskern Hakendover (PAESMANS, 1993).
Auteurs: Paesmans, Greta