Architectenwoning Charles Hoge

Beschrijving

Voormalig woonhuis van architect Charles Hoge uit 1929, gelegen op de hoek met Onafhankelijkheidslaan.

Bakstenen hoekpand van drie bouwlagen onder een zadeldak met twee traveeën langs de Congreslaan en twee traveeën langs de Onafhankelijkheidslaan, de hoek wordt door een hoektoren geaccentueerd. Typisch voor de romantische stijl van Hoge is het vrije en diverse gebruik van in- en uitspringende erkers, ongelijke traveeën, dakkapellen en verschillende daken. Variatie wordt eveneens gebracht door het afwisselend gebruik van bak- en natuursteen, drieledige ramen, halfronde ramen en kruisramen. Ook hier wordt het houten en stenen sculptuurwerk gebruikt, net als het balkon en getorste zuilen.

Bron: Onroerend Erfgoed, digitaal beschermingsdossier DO002301, Miljoenenkwartier.