Parochiekerk Heilige Margareta

Beschrijving

Tussen de Remi Vanmeerhaeghestraat en de Platanendreef ligt de Sint-Margaretakerk, de parochiekerk van het hier gelegen, historisch gehucht Nieuwenhove dat in 1935 officieel als hulpparochie van Waregem is opgericht. De kerk vervangt een oudere kerk die gelegen was langs de Remi Vanmeerhaeghestraat en die dateert van 1894 en in 1973 werd gesloopt. Huidige kerk gebouwd in 1971. Zuid-georiënteerde, bruine bakstenen hallenkerk met noordgevel met gedeeltelijk parement van breuksteen geaccentueerd door een brede, betonnen luifel en een hoger gelegen westraam. De kerk wordt gesteund door grote betonnen pijlers die op geen enkele plaats het zicht op het altaar belemmeren. Ten oosten geplaatste toren op vierkant grondplan.

• VERPLAETSE A., Spiegel van een gouden parochie te Nieuwenhove-Waregem, 2e deel. 1935-1985, Waregem, 1985, p. 694-703.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie