Cichorei-ast

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Cichorei-ast

Beschrijving

Cichorei-ast gelegen aan de straatkant, horende bij de thans verbouwde hoeve nummer 18. Volgens het kadaster wordt de ast in 1925 gebouwd in opdracht van de Commissie van Openbare Onderstand te Kortrijk.

Vrij monumentale cichorei-ast met achtergelegen schuurvolume. Verankerde baksteenbouw onder platte bedaking. Rechthoekige muuropeningen, grotendeels onder betonnen lateien; zijgevels met laadluiken en -deur. Oostgevel met gedichte poort, westgevel met twee recente garagepoorten. Voorgevel met rondboognis met bekronend kruisje in blauwgesmoorde baksteen tussen twee schoorstenen.

Aanpalend schuurvolume onder pannen zadeldak, eveneens voorzien van grootschalige verankering. Westelijk dakvlak doorgetrokken als afdak.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Hulste, 1925-1927/9.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie