Neogotisch burgerhuis

Beschrijving

Neogotisch diephuis met dubbelhuisopstand van vier traveeën en twee bouwlagen onder een pannen zadeldak. Volgens kadasteronderzoek gebouwd in 1869. Eigendom van het klooster van de Dienstmaagden, aan de overkant van de straat gelegen. Donkerrode bakstenen trapgevel opengewerkt met rechthoekige muuropeningen gevat in een spitsboognis met driepas in het boogveld, natuurstenen onder- en bovendorpel en afgeschuinde dagkanten. De vensteropeningen in de geveltop zijn rechthoekig en gevat in een sobere spitsboognis met afgeschuinde dagkanten. Behouden vensterschrijnwerk. Links van de deur een gietijzeren voetenschraper.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Baert, Sofie