Burgerhuis met Mariabeeld op de hoek

Beschrijving

Groot burgerhuis van zes traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak, ingeplant op de hoek Vredeplein, met bepleisterde en geschilderde gevels. Sokkel vormende begane grond, met ten dele aangepaste indeling en puilijst. Deels zichtbare natuurstenen plint en afgekante hoek uitlopend op ezelsoor, wijzend op oudere kern. Bovenverdieping geritmeerd door verticaal doorgetrokken penanten die als het ware kolossale pilasters vormen tussen de verdiepte venstertravee, mogelijk eind 18de eeuws. Rechthoekige vensters op lekdrempels, casementen op borstweringen. Rechthoekige vensters in vlak gehouden zijgevel en lagere aanbouw van twee verdiepingen. Tegen hoek, op bovenverdieping, overluifeld beeld van Maria met Kind, op bolvormige sokkel.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle