Residentie Albomen

Beschrijving

Complex dat deel uitmaakt van een grotere aanleg waarin ook de appartementsgebouwen op het Vriesenhof zijn opgenomen. Eén der eerste grote sociale wooncomplexen van Leuven, opgetrokken naar ontwerp van P. Stevens in 1954 in opdracht van de Samenwerkende Maatschappij van de Goedkope Woonvertrekken te Leuven. Het complex aan de Tessenstraat wordt getypeerd door twee vooruitspringende toegangsportalen onder een langgerekte, claustra-vormig uitgewerkte lichtstrook die het trappenhuis begeleidt, en een doorgang naar het achterliggende Vriesenhof, met gelijkaardige appartementsblokken, getypeerd door langgerekte balkons en meer opengewerkte traptraveeën.

• "Complexe de 59 appartements, à Louvain", in La Maison, jg. 13, nr. 9, 1957, p. 275-277.

Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie