Monument voor de gesneuvelden

Beschrijving

Oorlogsmonument voor de gesneuvelden van 1914-1918 en 1940-1945 gelegen in een rechthoekig perk met beplanting ten zuiden van de kerk op het driehoekige plein. Het monument is een arduinen obelisk met in reliëf een leeuw en zegegodin erboven. Opschrift: "Sint-Ulrich-Capelle/ aan zijne Helden", "Zij streden tot de dood voor de gerechtigheid/ en de Heer heeft hunnen vijanden verslaan", onderaan en aan de zijkanten de namen van gesneuvelden. Aan de oostzijde de handtekening van de beeldhouwer of ontwerper "Theodore/ Hendrickx/ Assche". Het monument maakt deel uit van het beschermde dorpsgezicht (datum besluit: 16/10/1980).

Auteurs: Verwinnen, Katrien