Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Banneux

Beschrijving

Opgericht in 1982 op initiatief van het wijkcomité Esdoornlaan-Wellewaarde. De kapel is bereikbaar via een voetweg vlakbij de Plaatsebeek. Opgenomen door de gemeente Zedelgem op de lijst van het erfgoed op haar grondgebied.

Getrapte muur in rode baksteen afgedekt met betonplaten, links een metalen plaatje met opschrift "O.L.VROUW/ VAN BANNEUX/ 18 - 10 - 1982". Witbeschilderd beeld van Onze-Lieve-Vrouw van Banneux op een gemetselde sokkel geflankeerd door bakstenen bloembakken. Aanloopstrook in betontegels afgeboord met keien; houten zitbank.

• DEGRANDE V., Inventarisatieproject straat- en veldkapellen Groot-Zedelgem, in Zilleghem. Handelingen van de Kring voor heemkunde en geschiedenis Pastoor Ronse, jg. 23, nr. 1, 2002, p. 42.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia; Vranckx, Martien