Kosterswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Kosterswoning

Beschrijving

Voormalige kosterswoning, zogenaamd "Kosterie", nu een kledingszaak. Gedateerd door jaarankers "1784" op de zuidwestelijke zijgevel. Laag volume in oranje, verankerde baksteen onder zadeldak (Vlaamse pannen). Dwars op de straat georiënteerd, vlechtingen in de zijgevels. Dubbelhuis met aan beide langszijden een rondboogingang met witbepleisterde, geprofileerde omlijsting op sokkels, met imposten en sluitsteen, bovenlichten met straalvormige roedeverdeling. Rechthoekige vensters met luiken aan de zuidwestgevel en nieuw schrijnwerk naar oud model. Moderne aanbouw aan de straat en vernieuwd interieur.

• DHONT A., VERVENNE A., Geschiedenis van Loppem, Loppem, 1974, p. 86-88, p. 111-113.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia; Vranckx, Martien