• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

Beschrijving

Restaurant zogenaamd "DE DARTELE PATER", opgetrokken circa 1848. Beeldbepalend en vrijstaand volume bestaande uit een hoger deel van drie traveeën en een laagbouw van vijf traveeën. Witbeschilderde, verankerde baksteen bepleisterd bij het hogere deel, boven een grijze, bepleisterde plint en onder zadeldaken (Vlaamse pannen). Rechthoekige vensters met grote roedeverdeling, op de begane grond beluikt en met glas in lood, oorspronkelijk ook luiken op de verdieping zie duimen. Lage rondboogdeur met geprofileerde zijkanten.

• KADASTERARCHIEF WEST-VLAANDEREN TE BRUGGE, 207: Mutatieschetsen, Zedelgem, 1848/1.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia; Vranckx, Martien