Boswachterswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boswachterswoning

Beschrijving

Voormalige boswachterswoning met bijhorend stalletje, het huis dateert volgens het kadaster in kern van 1846, en is vermoedelijk in 1884 verbouwd en in 1938 uitgebreid met een tweede woongedeelte. Ook het gewit bakstenen dienstgebouw achter het woonhuis zou toen gebouwd zijn. Erf aan de straat afgesloten door ligusterhaag.

Haaks op de straat ingeplant huis van zes traveeën en één bouwlaag onder vernieuwd zadeldak (pannen). Witgeschilderde verankerde gevels op gepikte plint. Voorgevel met getoogde vensters met vernieuwd schrijnwerk en luiken. Eenvoudige getoogde deur in vierde travee.

Auteurs: Lanclus, Kathleen