Oorlogsmonument

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Oorlogsmonument

Beschrijving

Oorlogsmonument gewijd aan een peloton van het 26ste linieregiment, gesneuveld aan mijlpaal 18 van deze weg. Hoger gelegen massief aandoend natuurstenen monument met voorliggend plantsoen met hagen, achteraan vier bomen. Opschriften in vergulde letters "1914-1918" en "pax in domino". Centraal gelauwerd zwaard geflankeerd door marmeren platen met opschrift "Le 19 août à la borne 18 de cette route le 26e regiment de ligne s'immortalisa par le sacrifice heroique du 2e peloton de la 2/III renforcé par une section de la 3/III" en "op 19 augustus 1914 aan mijlpaal 18 dezer baan verwierf het 26e linieregiment onsterfelijken roem door de heldhaftige opoffering van het 2e peloton der 2/III versterkt door een sektie der 3/III".

Auteurs: Thomas, Hans