Geheel van wederopbouwwoningen

Beschrijving

Rij van stadswoningen daterend van vlak na het einde van de Eerste Wereldoorlog. Regionalistisch, neotraditioneel uitzicht door het gebruik van kruiskozijnen, spaarbogen boven de vensters, zandstenen muurbanden, rondboogdeuren met zandstenen omlijsting. Doorgaans breedhuizen met gevels deels of volledig als trap-, hals-, punt- of klokgevel uitgewerkt. Ondanks enkele aangepaste puien (nummers 39, 49, 51-55) sterk beeldbepalend homogeen geheel.

Enkele woningen zijn gedateerd en/of gesigneerd : Nummer 37 gesigneerd "A. Pladet architecte" en op de deurimposten gedateerd "1914-1921". Nummer 47 gesigneerd "A. Pladet architecte". Nummer 51 in gevelsteen "in 't wit paard" genoemd, eveneens met gevelstenen gedateerd "anno" "1921". Nummers 59 en 61 met gevelstenen gedateerd "1921".

Auteurs: Thomas, Hans