Sint-Jozefschool

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Sint-Jozefschool

Beschrijving

Schoolgebouw ingezegend op 19 juni 1960, kadastraal geregistreerd in hetzelfde jaar. Laag ommuurd voortuintje (leien dekstenen). Achteraan recentere bijbouw.

Witgeschilderd bakstenen gebouw op bakstenen plint onder licht naar achter afhellend dak, overkragende houten dakranden. Monolithisch aandoend geheel met lijstgevel gekenmerkt door licht verspringende gevelvlakken en een gevarieerde plaatsing van de rechthoekige vensters. Waar aanwezig lekdrempels van geglazuurde tegels, een aantal vensters en deuren met smalle similistenen omlijsting. Verdiepte gevelvlakken met invulling van verticale golfplaten.

• Kadasterarchief Vlaams-Brabant, Mutatieschetsen Scherpenheuvel-Zichem, Afdeling 3, Messelbroek, 1960/1.
  • VERVLOESEM Jef. 1994: Geschiedenis van Messelbroek in beeld. Messelbroek, 123.

Auteurs: Thomas, Hans