Café, gedateerd 1870

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Café, gedateerd 1870

Beschrijving

Langgestrekt gebouw gelegen aan het stationsplein van Zichem, in deurlatei gedateerd "L.P. 1870". Verankerde baksteenbouw van één travee aan straatzijde, één afgeschuinde hoektravee en zes traveeën aan het stationsplein. Twee bouwlagen onder kunstleien schilddak. Sobere gevels op gecementeerde plint.

Steekboogvormige vensters, zandstenen blokken in omlijsting (aanzetstenen, sluitstenen), blauwe hardstenen grijsgeschilderde lekdrempels. Rechthoekige deur met vlakke blauwe hardstenen grijsgeschilderde omlijsting, in latei inscriptie "L.P. 1870". Naar achter (ten westen) éénlaagse aanbouw van vier traveeën in zelfde bouwtrant. Naar de straat toe betonnen overluifeling. Deels bewaard interbellumschrijnwerk.

Auteurs: Thomas, Hans