Westouter Churchyard & Extension

Beschrijving

Op het kerkhof van Westouter, ten noorden van de kerk, zijn er twee perken met graven van Britse militairen uit de Eerste Wereldoorlog.

Historische achtergrond

Westouter bleef de ganse oorlog in geallieerde (Britse of Franse) handen. Tijdens het Duitse Lente-Offensief van het voorjaar 1918 naderde de frontlijn tot twee kilometer van het dorp. Het kerkhof en de Extension ("uitbreiding") werden gebruikt door Britse Field Ambulances (medische posten) en gevechtseenheden, tussen november 1914 en september 1918.

Kenmerken

Op het kerkhof van Westouter, ten noorden van de kerk, liggen twee rechthoekige perken met graven van Britse militairen uit de Eerste Wereldoorlog. Samen hebben ze een oppervlakte van circa 450 vierkante meter. Meer informatie wordt gegeven via een metalen Commonwealth War Graves Commission-plaat. Er liggen volgens het huidige register 101 militairen begraven, waaronder 76 doden uit het Verenigd Koninkrijk, 19 Canadezen, 1 Australiër, 1 Nieuw-Zeelander, 1 Indiër en 3 Duitsers. Eén Canadees kon niet meer geïdentificeerd worden.

• Bezoekersinformatie Commonwealth War Graves Commission (nieuwe en oude registers).

Bron: WOI Relict (172): Westouter Churchyard & Extension (Westouter - WOI)