Boezinge Churchyard

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boezinge Churchyard

Beschrijving

De Britse graven zijn gelegen op het kerkhof van Boezinge, aan de rand van het kerkhof, ten zuiden van de kerk. Vlak erachter bevindt zich het graf van pastoor Vanneste, in een perk, afgesloten met dennen en omgeven met de graven van de kloosterzusters van Boezinge.

Historische Achtergrond

Op het kerkhof van Boezinge ligt Captain Urquhart begraven, behorende tot de Black Watch, en gestorven op 23 oktober 1914. Het graf van Urquhart is, in tegenstelling tot de andere graven, vervaardigd uit donkere Hopton Wood. Ernaast liggen 14 Britse doden uit de Tweede Wereldoorlog, allen omgekomen in mei 1940.

• Bezoekersinformatie Commonwealth War Graves Commission (nieuwe en oude registers).

Bron: WOI Relict (638): Boezinge Churchyard (Boezinge - WOI-WOII)