Burgerhuis Résidence Mireille

Beschrijving

Burgerhuis met art-decokenmerken zogenaamd "RÉSIDENCE MIREILLE", uit de jaren 1920 of 1930. Naar ontwerp van architect Antoine Pattyn uit Oostende, zie plint. Woning van twee bouwlagen en drie/ twee traveeën onder geknikt zadeldak. Geelbakstenen huis gemerkt "CANOY-HERFKENS STEENFABRIEKEN VENLO", getypeerd door twee driezijdige erkers, onder balkon en dakvenster, onder meer voorzien van gebogen fronton en topbekroning. Voornamelijk muuropeningen met afgeschuinde bovenhoeken waarin vernieuwd schrijnwerk. Witbepleisterde band en vensteromlijstingen. Gebroken pseudo-kroonlijst op klossen als sierelement. Plint uit blauwe hardsteen voorzien van voetschraper.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Vanneste, Pol; Gilté, Stefanie; Devooght, Kristien