Begraafplaats

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Begraafplaats

Beschrijving

Begraafplaats aangelegd kort na 1877. Sinds de opening van de nieuwe begraafplaats te Bredene-Dorp in de jaren 1970 wordt enkel nog bijgezet in bestaande graven. Begraafplaats op onregelmatig perceel, met muurruïne grenzend aan de Vicognedijk rond de Spuikom.

Het centrale pad leidt naar een eenvoudig witgeschilderd kruis onder de beschutting van een boom. In rijen en onregelmatig geplaatste, voornamelijk natuurstenen graven.

• CUYPERS J.M., Bredense straatnamen, in Jaarboek Ter Cuere, 1994, p. 53.
  • DESOPPER G., Bredense monumenten, gedenkplaten en gedenkstenen, in Ter Cuere, Jaarboek 1995, p. 31-91.
  • Website Bredene. Nieuwsberichten, 13/07/2009.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Vanneste, Pol; Gilté, Stefanie; Devooght, Kristien