Begraafplaats

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Begraafplaats

Beschrijving

Begraafplaats aangelegd in 1972 en sindsdien meerdere malen uitgebreid. In 2010 heringericht op basis van conceptnota van studiebureau Grontmij (Brugge). Gelegen in zuidoostelijke hoek van de Molenstraat, voorgelegen parkeerplaats. Door bomen omsloten rechthoekig perceel, in vier rijen verdeeld door betonpaden. Centraal pad gemarkeerd door kruismonument. Bij de toegang een dodenhuisje, eenlaagse baksteenbouw onder platte bedaking, met een boven het gangpad doorgetrokken luifel waarin een kruis verwerkt. Monument ter ere van Albert I, gesigneerd "M.L. LAUWEREINS".

Columbarium en strooiweide, sinds 2010 ook urnenveld.

• VANDECASTEELE L., Bredene Dorp vroeger bekeken, Bredene, 2006.