Molenaarswoning bij de Hubertmolen

Beschrijving

Molenaarshuis bij de "Hubertmolen". Nevenliggend molenaarshuisje en bergplaats uit 1914, het interieur van de bergplaats wordt in 1958 naar ontwerp van architect André Uyttenhove (Wenduine) omgebouwd als uitbreiding van het woonhuis. Streekeigen bouwtrant, zie witbeschilderde baksteen boven een gepekte plint, scherpe pannen zadeldaken, tuitgevels met getrapte schouderstukken, sierankers, steunberen, beluikte vensters met kleine roedeverdeling.

• Archief Onroerend Erfgoed - Afdeling West-Vlaanderen, Archiefnummer W/000850 en W/00624.
  • Gemeentearchief De Haan, Bouwaanvragen, 1914 en 1958.
  • CORNILLY J., Monumentaal West-Vlaanderen. Beschermde monumenten en landschappen in de provincie West-Vlaanderen. Deel III: Arrondissementen Brugge, Diksmuide, Oostende en Veurne, Brugge, 2005, p. 76.
  • DEVLIEGHER L., De molens in West-Vlaanderen, Tielt, 1985, p. 195.
  • MONTEYNE G., VANDAELE R., Wenduine, van middeleeuws vissersdorp tot familiebadplaats, Beernem, 2008, p. 56-57.
  • MOUTON R., WAUTERS B., Archiefbeelden Wenduine, Stroud (Groot-Britannië), 2004, p. 80-81.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia