Burgerhuis naar ontwerp van E.F. Callebaut

Beschrijving

Rijhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder pannen dak, gesigneerd op een faiencetegel door architect E.F. Callebaut naar ontwerp van 1936.

Opgetrokken in gele baksteen in halfsteensverband op een plint van blauwe hardsteen, rollaag ter hoogte van de dorpels. Plastische vormgeving refererend aan de Amsterdamse School waarbij het steile dakvlak van de venstertravee en de typische verlengde deurtravee naast de zolderverdieping opvalt. Het dakvlak met dakkapel wordt zowel onder- als bovenaan afgelijnd door houten lijsten. Inspringende houten deur met gestructureerd glas met ijzeren rooster en traliewerk, geflankeerd door drieruitse zijlichten met gestructureerd glas.

• Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1936/S/35.
  • Artesis Hogeschool Antwerpen, Opleiding Monumenten – en Landschapszorg, 1ste master, Onuitgegeven nota’s Brend Vantournhout, 2011-2012.

Auteurs: Lanclus, Kathleen