Langgestrekte hoeve

Beschrijving

Langgestrekte hoeve (nok parallel met de straat) met ordonnantie: dwarsschuur-stalwoonhuis-stal, daterend uit de 19de eeuw. Enkele oude fruitbomen en een eik aan de ingang van het erf.

Negen traveeën onder zadeldak (Vlaamse pannen). Stijl- en regelwerk met witgekalkte lemen vullingen. De gepikte plint op lage, bakstenen stoel is grotendeels vervangen door een verhoogde bakstenen stoel. Gepikte stijlen (zestien) en tussenstijlschoren: in de tweede travee tegen de tweede ankerbalk, in de vierde travee tegen de vijfde ankerbalk en in de zesde travee tegen de zesde ankerbalk. Kaasrek in de achtste travee. Twee vensters, twee deuren en twee halve deuren. Rechthoekige schuurpoort. Aangebouwde travee onder lessenaarsdak tegen de l.zijgevel en tegen de laatste travee der voorgevel. Lage, versteende varkensstal onder zadeldak (Vlaamse pannen), rechts van het erf.