• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Hoeve met losstaande bestanddelen gegroepeerd rondom een rechthoekig erf, uit de 18de eeuw(?); thans buiten bedrijf. Ten noorden, woonhuis en stal (nok loodrecht op de straat), zeven traveeën onder zadeldak (Vlaamse pannen) en aangebouwde linkse travee onder lessenaarsdak. Stijl- en regelwerk met witgekalkte lemen vullingen op gepikte plint met lage bakstenen stoel. Gepikte stijlen (tien) en tussenstijlschoren: in de eerste travee tegen de tweede ankerbalk. Twee vensters, het rechtse origineel. Drie deuren waarvan een een halve staldeur Pannen beschieting der linkse zijgevel.

Ten oosten, stalschuur van vier traveeën onder zadeldak (Vlaamse pannen). Stijl- en regelwerk met witgekalkte lemen vullingen op verhoogde bakstenen stoel. Halve staldeur en aangepaste poort. Aanleunend bakhuis, sterk vervallen, van twee traveeën in leembouw onder pannen zadeldak. Recentere bakstenen varkensstal ten zuiden.

Waterput ten oosten van de varkensstal.