Gemeentehuis van Genk

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gemeentehuis van Genk

Beschrijving

Neoclassicistisch gebouw van 1909, op U-vormige plattegrond. Twee bouwlagen van drie traveeën in de haakse vleugel en twee in het middengedeelte. Schilddaken met leien en dakkapellen boven de haakse vleugels.

Bakstenen gebouw met gebruik van arduin voor plint en kordonlijsten. Hoeken afgelijnd met bakstenen pilasters, gevels geritmeerd door licht uitspringende deurtravee voorzien van arduinen hoekstenen. Ingeschreven, arduinen steekboogvensters met lekdrempels en siersluitsteen, en dito deuren, gevat tussen arduinen pijlers met schijnvoegen.