Burgerhuis van 1844

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis van 1844

Beschrijving

Alleenstaand dubbelhuis, vijf traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak (nok parallel met de straat, kunstleien; mogelijk een latere aanpassing); een dakvenster en vier œil-de-bœufs; door middel van recente sierankers in de rechterzijgevel gedateerd 1844.

Verankerd bakstenen gebouw op kalkstenen plint. Rechthoekige vensters, beluikt op de eerste bouwlaag, met bakstenen lateien en lekdrempels. Rechthoekige deur in vlakke, kalkstenen omlijsting. De gevel is afgezet met een rechte baksteenlijst. Eenlaags bijgebouwtje van één travee tegen de linkerzijgevel.