Gesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gesloten hoeve

Beschrijving

Gesloten hoeve uit de 19de eeuw. Bakstenen gebouw met verwerking van kalksteen. Poortgebouwtje onder zadeldak (Vlaamse pannen) met halfrond duifhuis aan de erfzijde, en rondbooginrijpoort, ingebouwd in de oostelijke stalvleugel.

Ten zuiden van het erf, dubbelhuis van twee bouwlagen en drie traveeën onder zadeldak (Vlaamse pannen). Rechthoekige vensteropeningen in vlakke omlijsting met lekdrempels. Vlakke rechthoekige deuromlijsting op neuten. Zelfde ordonnantie in voor- en achtergevel.

Langsschuur onder zadeldak (golfplaten), ten noorden van de binnenkoer; in de oostelijke zijgevel, rondboogpoort met jaartal 1856 op de sleutel.