Hoeve met losstaande bestanddelen

Beschrijving

Hoeve met losse bestanddelen, uit de tweede helft 18de - eerste helft 19de eeuw. Gelegen vlak naast de kerk, door een kasseiweg met de straat verbonden; belangrijk element in het dorpsgezicht. Bakstenen gebouwen onder zadeldaken (Vlaamse pannen), gegroepeerd rondom een gedeeltelijk geplaveid erf, dat door een hek is afgesloten.

Boerenburgerhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen op een lichtverhoogde begane grond met kalkstenen keldergaten. Gecementeerde voorgevel met rechthoekige muuropeningen in een vlakke kalkstenen omlijsting. Zijgevels voorzien van aandaken. Bijbouw van één travee en één bouwlaag tegen de linkerzijgevel.

Ten westen van het erf, stallingen uit het eind van de 19de eeuw, met getoogde muuropeningen. Aan de straatzijde, dwarsschuur (nok parallel met de straat) van drie traveeën in gecementeerde vakwerkbouw, voorzien van een rechthoekige schuurpoort onder houten latei.