Gesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gesloten hoeve

Beschrijving

Gesloten hoeve uit de eerste helft van de 19de eeuw. De westelijke vleugel is in de straatwand opgenomen. Verankerde bakstenen gebouwen onder zadeldaken (golfplaten) gelegen rondom het rechthoekig erf.

Inrijpoort onder zadeldak in de westelijke vleugel, in de sluitsteen gedateerd 1828; verankerde, kalkstenen rondboogpoort. Volledig verbouwd woonhuis in dezelfde vleugel (nok parallel met de straat), evenals een sterk aangepast stallingengedeelte.

Ten zuiden, ruime dwarsschuur van vijf traveeën, met een verankerde, bakstenen korfboogpoort en enkele aangepaste muuropeningen; datering op een gevelsteen boven de poort: 1848. Ten oosten, stallingen en wagenhuis, gedateerd ANO 1832 in een gevelsteen; voornamelijk rechthoekige muuropeningen in vlakke kalkstenen omlijsting; het wagenhuis is voorzien van een verankerde bakstenen korfboogpoort. Vrij recente en onbelangrijke stal ten noorden.