Beschrijving

Hoeve met losstaande bestanddelen uit de tweede helft van de 18de eeuw. Witgekalkte bakstenen gebouwen onder zadeldaken (Vlaamse pannen, kunstleien voor het woonhuis) geschikt rondom het geplaveid erf.

Woonhuis van het dubbelhuistype, vijf traveeën en twee bouwlagen (nok loodrecht op de straat); verhoogde begane grond met kalkstenen keldergaten en dito deur. Datering 1790/ CK op de sluitsteen der deur. Classicistische gevelordonnantie met smalle, getoogde vensters voorzien van een sluitsteen met korte druiplijst. Gelijkaardige deur met neuten en een kalkstenen tussendorpel, te bereiken langs een kalkstenen steektrap. Verschillende storende aanbouwsels tegen de achtergevel.

Aanleunende stalling tegen de rechterzijgevel, voorzien van rechthoekige muuropeningen in vlakke kalkstenen omlijsting; waterput in een bakstenen rondboognis in de gevel.

Twee afzonderlijke, lage stallingen, haaks op de voorgevel; grotendeels aangepaste muuropeningen, doch behouden, gekoppelde staldeurtjes, rechthoekige in vlakke kalkstenen omlijsting.