Duitse bunker Wijnendalebos

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Duitse bunker Wijnendalebos

• is deel van de aanduiding als beschermd cultuurhistorisch landschap Wijnendalebos

Beschrijving

Halfondergrondse betonnen militaire post in het Wijnendalebos, langs de zogenaamde Wulvedreef, in het perceel Groote Meersch. Tegenover deze militaire post is nog een bakstenen muur bewaard.

Historiek

Het betreft een Duitse bunker uit de Tweede Wereldoorlog, opgetrokken in functie van het munitiedepot dat in het bos was aangelegd.

Beschrijving

Betonnen constructie onder zadeldak, met aan weerszijden een bakstenen toegangspartij met trappen onder een schuinaflopend betonnen dak. Het beton is gegoten tegen een houten bekisting. De bunker is ingericht als vleermuizenschuilplaats en bijgevolg afgesloten.

• Informatie meegedeeld door Koen Maertens (3 maart 2014).

Auteurs: Decoodt, Hannelore