Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Steps

Beschrijving

Reeds in 1213, jaar van de slag van Steps, bestond er een Onze-Lieve-Vrouweheiligdom op deze plaats, dat na de slag grote vermaardheid kreeg en een bedevaartsoord werd. In 1478 werd er een nieuwe kapel opgetrokken.

De huidige kapel dateert van 1853 en is gebouwd naar ontwerp van J. Philip. Bak- en mergelstenen kapel in neogotische stijl. Eénbeukig schip van vier traveeën en koor van twee traveeën met vlakke sluiting. Sacristie en klokkentorentje aan de zuidwestzijde. Afdekking door middel van een leien zadeldak.

Bepleisterd, kleurrijk interieur met ziende dakkap.