Eenheidsbebouwing Antverpia

Beschrijving

Twee breedhuizen die samen één geheel vormen; enkelhuizen met een verspringend aantal traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak (kunstleien) met dakkapel, uit het begin van de 20ste eeuw, gebouwd naar ontwerp van architect F. Verbraeken (gevelsteen).

Bakstenen gebouw op een hardstenen plint; licht verhoogde begane grond. Risaliet in de eerste travee, bekroond met een puntgevel met houten windbord; kroonlijst boven de overige traveeën; witgeschilderde banden en dito kordonlijsten; paneel met opschrift "ANTVERPIA", en wapenschild van Antwerpen onder het venster der puntgeveltop; panelen met keramiektegels op de borstweringen der tweede bouwlaag. Rechthoekige vensters met hardstenen dorpels en witgeschilderde sluit- en aanzetstenen in de ontlastingsbogen. Gelijkaardige deuren.