Stadswoning De Roosemarynboom

Beschrijving

Breedhuis met recente voorgevel van twee traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen). Oudere kern zichtbaar in de oostelijke zijpuntgevel en in de lagere bijbouw aan de Raamstraat. Oude kern in vakwerk, versteend tijdens de eerste helft van de 18de eeuw.

Bakstenen zijpuntgevel op gecementeerde plint; recent verbouwde rechthoekige vensters en deur. Bijbouw (nok parallel aan de Raamstraat) van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen). Thans grotendeels in baksteenbouw, doch bewaard stijl- en regelwerk met lemen vullingen in de overkragende verdieping der laatste travee. Verbouwde kruiskozijnen in vlakke kalkstenen omlijsting op de eerste bouwlaag en houten bolkozijnen op de tweede bouwlaag; rechthoekige kozijnen in de overkragende gevel. Noordelijke zijpuntgevel met versteende kern in vakwerk.