Distilleerderij Sint-Joseph

Beschrijving

In de 17de eeuw vermeld als stokerij van M. Prieken; vanaf de 18de eeuw tot 1846 stokerij van de familie Baerts. In zijn huidige vorm een classicistisch breedhuis van vier traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (kunstleien), uit de tweede helft van de 18de eeuw; mogelijk later toegevoegde derde bouwlaag.

Bakstenen gebouw met een bepleisterde en beschilderde lijstgevel. Licht getoogde vensters op de tweede bouwlaag, rechthoekige bovenvensters, in een beschilderde kalkstenen omlijsting met fijne, geprofileerde druiplijst, eindigend op spiralen aan weerszij van de trapezoïdale sluitsteen met korte druiplijst; later toegevoegde hardstenen lekdrempels; gesmeed ijzeren leuningen. In het midden der tweede bouwlaag, kleine rondboognis met geprofileerde druiplijst op pilastertjes en versierde sokkel; plaasteren Sint-Jozefbeeld en opschrift St.-Joseph. Gewijzigde begane grond.