Apotheek De Dry Cronen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Apotheek De Dry Cronen

Beschrijving

Sinds de 19de eeuw apotheek. Breedhuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder mansardedak (mechanische pannen) met dakkapel, opgetrokken in het midden van de 18de eeuw.

Bakstenen gebouw met een lijstgevel, voorzien van twee registers van telkens drie gekoppelde vensters met doorgetrokken kalkstenen stijlen en dorpels; de lateien zijn voorzien van een smalle geprofileerde druiplijst. Gewijzigde benedenverdieping. Boven de deur, uithangbord: verguld hertegewei, embleem der apothekers in het land van Luik.