Herenhuis De Gulden Mortier

Beschrijving

De Groote Mortier (17de eeuw); tijdens de 18de eeuw De Coperen Mortier. Herenhuis met neorocaille inslag. Breedhuis van het enkelhuistype, vier traveeën en drie bouwlagen onder mansardedak (leien) met houten dakvensters, met huidig uitzicht uit de eerste helft van de 20ste eeuw.

Bakstenen gebouw met een gevelparement van Franse steen (?). Geprofileerde kordons en imitatiebanden op de benedenverdieping. Rondboogvensters en dito deur, voorzien van neorocaillesluitstenen; gebogen stenen erker op de tweede bouwlaag opgevangen door zware neorocailleconsole; de ramen zijn voorzien van roedeverdeling en smeedijzeren leuningen.