Stadswoning Den Cruysancker van 1776

Beschrijving

Breedhuis van twee traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (kunstleien), gebouwd door Vannes in 1776, doch met huidig neoclassicistisch uitzicht uit de tweede helft van de 19de eeuw.

Bakstenen gebouw met gecementeerde lijstgevel: een gesmeed ijzeren muuranker met krullen verwijst naar de oudere kern. Rechthoekige vensters in een geprofileerde omlijsting van stuc en sluitstenen met diamantkopmotief. Aangepaste, houten winkelpui uit het begin van de 20ste eeuw. De zijgevel telt twee traveeën en is gedateerd 1776 door middel van muurankers; rechthoekige vensters.