Burgerhuis naar ontwerp van Valère Lievens

Beschrijving

Half vrijstaand huis van 1937 naar ontwerp van Valère Lievens (Tielt), zie gevelsteen. Twee en drie bouwlagen onder plat dak, op bouwplan echter gearticuleerde pannen bedaking. Lichte baksteenbouw op geblokte arduinen plint. Vooruitspringende vensterpartij bekroond door balkon met buisprofiel; afgeschuinde hoeken. Rechthoekige vensters in simili-omlijsting; inspringende deurtravee. Gesloten zijgevel doorbroken door geprofileerde schouw en rechthoekig venstertje met glas in lood. Links, poort naar achterliggende tuin.

Dubbelhuisplattegrond met grote hal links.

• Stadsarchief Roeselare, 1589/1937.