Hoeve Dreve Goed

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve Dreve Goed

Beschrijving

Hoeve, zogenaamd "Dreve Goed", aangeduid op de Atlas der Buurtwegen (1843) met dezelfde opstelling en omwald boerenhuis. Losse bestanddelen van verankerde rode baksteen onder pannen zadeldaken opgesteld rondom een begrint erf met mestvaalt; deels gekasseide en geplaveide stoepen. Ten noordwesten, drenkplaats. Ten zuidwesten palend aan de haakse Sint-Elooiswinkelsestraat, ast onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen); jaarsteen 1894 en Marianisje in de linker zijgevel.

Ten noorden van het erf, eind 19de- begin 20ste-eeuws boerenhuis van zeven traveeën; getoogde muuropeningen met vernieuwd houtwerk.

Ten westen, stalvleugel (eind 19de- begin 20ste eeuw) van tien traveeën onder pannen zadeldak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen). Recente oostelijke schuurvleugel en overige hoevegebouwen zonder noemenswaardigheden.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol