Hoeve Keiweg Hof

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve Keiweg Hof

Beschrijving

Hoeve, heden zogenaamd "Keiweg Hof", aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778) en de Atlas der Buurtwegen (1843) met grosso modo dezelfde opstelling. Heden aangepaste losse bestanddelen van verankerde rode baksteen rondom een deels gegoten, begrint en beplant erf.

Ten noordoosten, aan de weg, bakstenen kapelletje met neoclassicistische inslag onder zadeldak (Vlaamse pannen); betraliede rondboogpoort waarachter calvarie en ijzeren kruis ter bekroning van het pseudo-fronton met onleesbare jaarsteen.

Ten noordwesten, 19de-eeuws boerenhuis van zeven traveeën met vernieuwd parement. Noordoostelijke schuurvleugel van 1921 onder overkragend zadeldak. Overige hoevegebouwen zonder noemenswaardigheden.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol