Winkel met trapgevel van 1922

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Winkel, gedateerd 1922

Beschrijving

Winkelhuis met gele bakstenen trapgevel van 1922 (zie cartouche) verlevendigd door banden van rode baksteen en elementen van natuursteen. Oorspronkelijke houten winkelpui met centrale, terugspringende ingang in omlijsting met pilasters voorzien van postamenten, kapitelen en imposten. Geveltop met centrale fiaal op kraagsteen en twee smalle rechthoekige dakvensters. Vensterpartij van de bovenverdieping gevat in rechthoekig casement afgelijnd met muizentandlijst. Rondboogvensters op de tweede bouwlaag en rechthoekige vensters met segmentbogige ontlastingsboog op de derde; fraai oorspronkelijk houtwerk.

• Stadsarchief Roeselare, 72/1922.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol