Apotheek naar ontwerp van Adriaan Decan

Beschrijving

Apotheek met woonhuis van 1949 (ook zie jaarsteen) naar ontwerp van Adriaan Decan (Roeselare). Parement van gele baksteen met gebruik van beton onder meer voor de puilijst en omlijstingen van de muuropeningen. Apotheekgedeelte met overluifelde pui en ingang in de afgeronde hoektravee aansluitend bij de interbellumarchitectuur, zie ook ook de horizontaliserende vensterregisters van de bovenverdieping. Woongedeelte aan de Adriaan Willaertstraat echter refererend aan de Anglo-Normandische stijl voornamelijk door het invoegen van pseudo-vakwerk in de puntgevel boven de erkertravee en in deze van de losstaande garage palend aan het huis nummer 9.

• Stadsarchief Roeselare, 327/1948.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol